Nieuws

 

Mens, werk en economie in het licht van de tijd

Op 29 september 2017 verscheen ‘Mens, werk en economie in het licht van de tijd’ bij uitgeverij Boom filosofie. In dit tweede boek in de reeks boeken die ik samen met collega’s Joost Hengstmengel, Paul van Geest en Harry Commandeur schrijf, gaan we wederom op zoek naar een mensgerichter ondernemen, geïnspireerd op het gedachtegoed van Randstad oprichter Frits Goldschmeding. Het boek laat een bredere oriëntatie op de factor tijd in ondernemingen zien. Wat behelst 'tijd' nu precies? Welke alternatieven zijn er voor de kloktijd die in de Westerse samenleving domineert? En wat zou een andere, meer subjectieve opvatting van tijd betekenen voor onze visie op mens, werk en economie? In dit boek wordt antwoord gezocht op deze vragen aan de hand van invloedrijke denkers uit de theologie, filosofie en sociologie. Klik hier voor meer achtergrond informatie over het boek, om het boek te bestellen, of bekijk de korte presentatie die ik op 4 oktober gaf op de ERGO Xtra dag aan de Erasmus Universiteit. Momenteel werk ik met hetzelfde team aan een derde boek over de onvolmaaktheid van de mens, in een vijfluik geïnspireerd op het gedachtegoed van Frits Goldschmeding.: 

 

Lancering scan veilig gedrag

Op 11 april 2017 is de Scan Veilig Gedrag gelanceerd, die ik heb ontwikkeld in samenwerking met het programma Zelfregulering Gezond en Veilig Werken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Scan Veilig Gedrag is een zelf-assessment tool voor bedrijven om hun veiligheidsgedrag en zelfredzaamheid te bevorderen. De inhoudelijke achtergrond is het verklaringsmodel beschreven in mijn eerdere onderzoeksrapport "van compliance naar participatie." (klik door naar ‘projecten voor meer informatie).

 

Meer weten? Klik hier voor een fragment uit het webinar van het ministerie waarin ik samen met plv. directeur Gezond en Veilig Werken Rob Triemstra het doel en inhoud van de scan toelicht. Of download het interview dat ik hield voor het tijdschrift Arbo over de scan.

 

De scan inzetten voor uw organisatie? De scan is gratis en vrij toegankelijk voor bedrijven! Klik hier voor de website van het ministerie met praktische informatie en een handreiking bij de scan. Om de scan te starten klik hier.

 

Kennen, dienen, vertrouwen

Het boek 'Kennen, dienen, vertrouwen’, waaraan ik gewerkt heb met collega wetenschappers Joost Hengstmengel, Paul van Geest en Harry Commandeur is inmiddels uitgegeven bij Boom Filosofie. Het boek betreft een weergave van ons onderzoek naar de bronnen van de managementfilosofie van Randstad oprichter Frits Goldschmeding en de implicaties voor Mens, Werk en Economie. De inmiddels 82-jarige Goldschmeding richtte vorig jaar de Goldschmeding Foundation voor Mens, Werk en Economie op ter bevordering van een menswaardige samenleving. In zijn zoektocht naar mensgerichter ondernemen staat het liefdesbegrip agapè centraal. Klik hier voor meer achtergronden of om het boek te bestellen.

 

Promotie Karin Derksen

Op 7 december 2016 promoveerde Karin Derksen aan de VU op het proefschrift ‘Creating developmental space for better team results’. Het promotieonderzoek laat zien dat teams die ontwikkelruimte maken tevredener zijn over hun resultaat en dat leiders ontwikkelruimte kunnen beinvloeden. Karin ontwikkelde een wetenschappelijk valide instrument om ontwikkelruimte in teams te onderzoeken en stelde dit in de vorm van een app beschikbaar aan de praktijk. Klik hier om de app te starten of download het onderzoeksartikel met meer wetenschappelijke achtergronden.

Verschillend maar nabij

Veel studies naar faultlines in teams (het samenvallen van diversiteitskenmerken waardoor homogene subgroepen ontstaan) lieten zien dat faultlines het team functioneren negatief beinvloeden. In het onderzoeksartikel ‘Being different but close’ laten we aan de hand van 52 teams in twee organisaties in de gehandicaptenzorg zien dat faultlines op basis van werkervaring en opleidingsniveau positief kunnen zijn voor team leren, zolang de afstand tussen subgroepen niet te groot is. Dit effect kan worden verklaard doordat teams met sterke faultlines en een kleine subgroep afstand een beter gezamenlijk geheugen kunnen vormen.

 

Interview met Peter Senge in TvOO


Foto Peter Senge22 mei 2014 hield ik een interview met Peter Senge in Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. Eind mei haalde Het Eerste Huis MIT docent Peter Senge naar de Jaarbeurs te Utrecht voor het ‘Next Level Leadership Event’. Senge propageert het systeemdenken, dat hij in zijn bekende boek ‘The Fifth Discipline’ koppelt aan de lerende organisatie. In zijn recentere boek ‘Presence’ stelt hij dat om een leider te zijn je eerst een mens moet worden. Ik sprak vooral met hem over de inzichten uit dit laatste boek. Download het interview hier.

Artikel 'Karakter of pantser?'

Afgelopen maand verscheen het artikel ‘Karakter of pantser?’ van Joyce in het tijdschrift voor Management & Organisatie (M&O), over de rol van karakterstructuren bij leiderschaps-, team-  en organisatieontwikkeling. Download hier het artikel.

 

Work with Joy is verhuisd!

Foto pand PascalstraatSinds begin dit jaar houdt Work with Joy kantoor aan de Pascalstraat op bedrijventerrein Zoutman te Reeuwijk. Dit bedrijventerrein ligt vlakbij afslag Reeuwijk aan de A12 en is tevens via openbaar vervoer goed bereikbaar. Uiteraard bent u van harte welkom. Voor verdere contactinformatie en routebeschrijving klik hier.

Cafécollege

Op 16 januari 2014 hield ik een Cafécollege voor de Rijksprojectacademie over het managen van diversiteit in interorganisationele samenwerkingsverbanden. Aanleiding van het college was dat de resultaten werden gepresenteerd van het evaluatieonderzoek dat afgelopen jaar heeft plaatsgevonden naar de samenwerking RWS-DLG. Kernbevinding van het onderzoek was dat de complementariteit van partijen beter benut had kunnen worden.

 


DiversiteitsnummerThemanummer TvOO over diversiteit!

Het decembernummer van Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO) ging over het thema Diversiteit. Lees hier mijn introductie op het thema. Voor meer informatie over TvOO of een gratis proefnummer ga naar: http://www.tvoo.nl


Promotieonderzoek Teamontwikkelruimte Karin Derksen

ontwikkelruimteKarin Derksen doet promotieonderzoek naar de ontwikkelruimte van teams. Afgelopen half jaar voerden we samen een eerste kwantitatieve toetsing uit van het meetinstrument over ontwikkelruimte dat Karin samen met Léon de Caluwé en Robert-Jan Simons hiervoor heeft ontwikkeld. Op de International Workshop on Teamworking (IWOT), die eind november plaatsvond bij TNO in Leiden, presenteerden we ons paper hierover. Voor meer informatie over het promotieonderzoek van Karin zie www.karinderksen.nl/.  Wil je meer weten over de ontwikkelruimte in jouw team en/of meedoen aan het onderzoek? Meld je dan aan voor de teamontwikkelruimte-app www.teamontwikkelruimte.nl/wp/


Discussietafel veilig werken Focal Point Conferentie

Logo Focal PointNaar aanleiding van het onderzoek over veilig gedrag in organisaties dat ik afgelopen jaar in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitvoerde , werd ik door TNO uitgenodigd voor de Nederlandse Focal Point conferentie ‘Kiezen & Delen’ op 29 oktober in Madurodam. De discussietafel ging onder meer over effectief leiderschap en participatie van medewerkers ter bevordering van veiligheid op de werkvloer. De bijeenkomst vormde een laatste in de reeks van de Europese campagne ‘Samen sterk voor preventie’.  Voor het verslag en sfeerimpressie zie: www.campagne.arboineuropa.nl/slotconferentie29oktober2013